Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
Език
промоция доставка
Вижте всички статии

По-добрата ракия

По-добрата ракия

По-добрата ракия.................

Подобрете вкуса и цвета по натурален начин

 

 

            Ракията е сочена за едно от най-българските алкохолни питиета. Историческите данни сочат, че производството на ракия е започнало през 14 век. Достига до България от арабския свят през земите на Османската империя. В миналите години алкохолното питие се е произвеждало от диворастящи плодове и гроздови джибри. Историята на ракията е част от националните традиции и родовата памет, най-малкото защото ракиджийството е сочено за домашен занаят още от своята поява. 

        Технологията за производство на ракия не се е променила от векове и днешните майстори продължават да спазват това, което са правели и дедите ни при производството на питието. Приготвя се чрез дестилация на ферментирали плодове. За домашното производство на ракия хората използват всякакъв вид плодове, като понякога дори ги смесват. Има много информация за оцветяване и допълнително ароматизиране на ракията. Ние ви предлагаме един от методите - този със сушени плодове.

        В нашият случай съвсем естествено е да говорим за Кюстендилска черешова ракия и обогатяването на цвета и аромата  и.

Рецептата е следната:

на 10 л. черешова ракия се добавят 100 гр. сушени череши Серена и престояват 15 дни. След това плодовете се прецеждат и се използват за някой сладкиш, а вие са наслаждавате на черешова ракия с уникален цвят и вкусови качества.

      Разбира се с тази технология може да подобрите всяка ракия, като използвате съответните сушени плодове – сушени сини сливи за сливова ракия, сушени кайсии за кайсиева ракия, сушени дюли за дюлева ракия, сушени круши за крушова ракия  или сушено грозде за гроздовата ракия.

    

    P.S. Снимката в статията е автентична и унагледяват крайния резултат на обогатената черешова ракия!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари