Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
Език
промоция доставка
Вижте всички статии

Разнообразие за децата

Разнообразие за децата

Изключително важно е с какво се хранят децата ни. За да могат пълноценно да решават задачите си, да играят с приятелите си и да ходят на училище, те трябва да се хранят здравословно и качествено

 

 

       В менюто им задължително трябва да присъстват балансирано количество мазнини, въглехидрати и протеини. Много е важно да се запомни, че освен закуска, обяд и вечеря, децата се хранят и в междучасията в училище. Там най-често те си купуват бонбони, шоколади и други вредни изделия като царевичните пръчици. Подобно на пуканките, царевичните пръчици са от този тип храни, които не можеш да спреш да ядеш докато не свършат. Хубавото е, че тези храни могат да бъдат заместени с други, които са по-подходящи за това машинално ядене – например нашите сушени плодове и зеленчуци. Ние ви предлагаме огромно разнообразие от сушени зеленчуци и сушени плодове – сини сливи, ягоди, праскови, ябълки, грозде, тиквички, домати и други. Замествайки лакомствата с полезните ни сушени плодове, ще се подсигурите, че децата ви ще си набавят важни витамини и минерали вместо вредна сол. За тях също ще бъде приятна наслада защото ще се хранят със сладка, но по-здравословна храна, вместо бонбони например, може да им дадете череши. Сушените ни череши са богат източник на витамин А и укрепват имунната система. Това ги прави изключително по-полезни и подходящи от бонбоните.

Децата доста често се чудят какво да правят, измежду цялото тичане и играене идва момент, когато ще имат нужда от някакво разнообразие. Полезна идея, която можете да заемете е да им организирате конкурс по правене на кошници или картини чрез нашите сушени плодове и зеленчуци. Можете да го направите в училище или вкъщи, докато са заедно с техните приятели. Така ще им осигурите приятно занимание и ще могат да похапват от нашите полезни лакомства докато подреждат плодове и зеленчуци върху лист хартия. Ако скоро наближават коледните празници, конкурса може да бъде за украсяване на сурвачка, по този начин децата ще могат да навлязат в коледния дух и да си направят красива сурвачка с която по-късно да „потупват“ възрастните.

Децата имат нужда от разнообразие както в игрите си, така и в храните които консумират. Наше задължение е да им дадем добър личен пример който да следват. Ако детето ви никога не ви е виждало да хапвате сушени сини сливи, ще бъде значително по-трудно да го убедите, всъщност колко са полезни и вкусни. Всичко започва от вас, грижете се за собственото си здраве и веднага ще забележите как вашите деца ще започнат да ви подражават. След време, сами ще си поискат сушени плодове в раницата за училище вместо шоколад и ще се наслаждават на сладката си следобедна закуска.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари