Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
Език
промоция доставка
Вижте всички статии

Вълшебен чай от дюли

Вълшебен чай от дюли

Дюлите имат противовъзпалително деиствие  върху възпалените лигавици на дихателните пътища и храносмилателния тракт, съшо така и при  възпаление на очите, за гаргара при ангина, за намазвания при изгаряния и кожни възпаления 

 

 

    Дюлята е витаминозна бомба през есента и лечебните й свойства отдавна са известни и използвани в народната медицина, основно като средство за облекчаване на кашлица.

   Знаем колко изтощителна и мъчителна би могла да бъде кашлицата, особено при деца. За да се избавите по най-бързия начин от нея, реагирайте още при първи симптоми. Тогава шансът да се излекувате бързо е двойно по-голям. Не отлагайте и още сега стартирайте домашно лечение с дюли за кашлица.

   Доказаните научно състав и свойства потвърждават народният опит в използването на дюлята при лечение на проблеми с дихателните пътища.

    Дюли за кашлица се използват, ако желаете да се излекувате от грипните състояния по възможно най-бързия и ефикасен начин. Без съмнение кашлицата е един от най-неприятните и упорити проблеми по време на настинка или грип.

  Вместо всеки път да тичате до аптеката при наличие на настинка и грип, ние ви предлагаме да се доверите на силата на домашните средства. Те ще успеят за нула време да ви избавят от неразположенията в този период от годината (и не само).

   Плодът на дюлята е с високо съдържание на витамините С, В1, В2, В3 (ниацин), каротеноиди (провитамин А), и на минералите калций, магнезий, калий, мед, натрий, цинк, желязо, манган, хлор и сяра.

    Тя е богата на танини, захари, етерично масло, органични киселини (лимонена, хининова, ябълчена и др.), пектин, някои антиоксиданти и др.

   Освен това, дюлята съдържа протеини, хранителни фибри и въглехидрати, но е с ниско съдържание на калории и мазнини.

     За да приготвите вълшебният чай от дюли са ви необходими 1-2 парчета сушени дюли Серена и вода. Залейте дюлите с водата и оставете да ври около 5 мин. Охладете и добавете лъжичка мед.

 

       Насладете се на невероятния аромат на чая от дюли !

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари