Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
Език
промоция доставка
Вижте всички статии

Защо се завръщаме към естествените вкусове и се обръщаме все повече към природата?

Защо се завръщаме към естествените вкусове и се обръщаме все повече към природата?

Важна причина все повече да се обръщаме към естествените храни е енергията и потенциала на засищане които те ни предоставят. Научно проучване върху засищането от различни храни проведено през 2017г. открива, че най-добро засищане получаваме от непреработените храни, като същото важи и за енергията. Добър пример за такава храна са нашите сушени плодове и зеленчуци

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Преди да разберем защо хората все повече копнеят за завръщане към естествените вкусове, нека първо разгледаме разликите между органичната и преработената храна. „Преработената храна“ включва хранителни продукти които са претърпели някаква измяна на своя химичен състав, най-често произведени с ГМО и вредни химични препарати. Тези процеси премахват важни микроелементи от хранителните вещества – витамини, минерали и вода. От друга страна, естествените храни (пресни и сушени плодове и зеленчуци, пълнозърнести семена, ядки ,боб и бобови растения) са ни предоставени по органичен начин от природата и са най-полезният избор за нашият организъм.

     Векове наред хората са оцелявали само чрез тези храни без да използват химични преработки и може да се каже, че дори са били по-здрави. Съществуват множество изследвания които посочват „преработената храна“ като водеща причина за сърдечни удари, инсулти и заболявания като диабет, склероза и дори рак. Природата и хората са едно цяло, предназначени да просъществуват заедно. Пресните и сушени зеленчуци и плодове са  "жизнената сила" на природата, която заедно с витамините, минералите и полезните хранителни вещества води до положителното ни физическо и психическо здраве.

     Важна причина все повече да се обръщаме към естествените храни е енергията и потенциала на засищане които те ни предоставят. Научно проучване върху засищането от различни храни проведено през 2017г. открива, че най-добро засищане получаваме от непреработените храни, като същото важи и за енергията. Добър пример за такава храна са нашите сушени плодове и зеленчуци. Въпреки че включва преработване, сушенето на плодове и зеленчуци е екологично съобразен и дори полезен процес за обработване на храна. При изсушаването се запазват полезните вещества и витамините, които се съдържат в пресните плодове и зеленчуци. Сушените зеленчуци и плодове на „Serena“  са значително хранителни и са превъзходен източник на енергия и витамини като фолиева киселина, именно затова те се приемат при продължителни преходи и тежки физически натоварвания. За пример можем да вземем сушените сливи.Те са богати на калий, витамин А и мед. Нашите сушени сливи също така имат ниска стойност на мазнини, натрий и холестерол. Освен техните многобройни здравословни ползи, сушените сливи са и естествено сладки. Затова могат да бъдат вкусен заместител и полезен начин да се задоволи нуждата от сладко и същевременно да набави нужната енергия. Разтворимите фибри в сливите помагат за чувството на заситеност по време на хранене и намаляват храната която остава в стомаха.

      Друга причина, поради която хората копнеят за естествените вкусове и храни, е прозрачността на производството. Днес повече от всякога хората желаят да знаят как е произведена тяхната храна. Природосъобразни ли са процесите? Какви химични препарати са използвани при обработката? Това са само част от често задаваните въпроси. Хранително-вкусовата индустрия изисква множество процеси по преработка, опаковане и транспорт на храни, в резултат на което се създават изключително голямо количество отпадъци. Замърсяването на околната среда е един от водещите проблеми в света. Поради тази причина, много хора предпочитат да купуват и консумират храни които не подлежат на химична обработка и не застрашават природата. Пример за такава храна са именно нашите сушени плодове и зеленчуци. Изсушаването става индиректно, продуктите се сушат чрез топъл въздух като се изпарява единствено само част от водата им. Процесът е напълно екологичен и не включва използването на химикали. Това означава, че произвеждането ни на сушени плодове и зеленчуци не вреди на околната среда а приемането им е полезно за нашия организъм.

       Завръщането към продукти с естествени вкусове може да бъде характеризирано като една „Модерна Традиция“. В не толкова далечното минало, хората не са имали избор каква храна да консумират, всичко е било отгледано от природата. Всички хранителни продукти са били „био“ и „органични“. Хората са били заситени, а храната не предизвиквала редица заболявания. Днес, ситуацията е различна, но все повече и повече хора искат да се върнат към естествените вкусове. Обръщането към природата е дългогодишна традиция, която е време да бъде възродена. 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари